Demonstreren tegen racisme

Iemand vroeg mij of ik mee wilde naar een demonstratie tegen racisme. “Nee”, antwoordde ik, “daar doe ik niet aan mee”. Ik kreeg een blik die een mengeling was van verwarring en verontwaardiging. “Ben je voor racisme dan of boeit het je gewoon niet?” “Ik ben niet voor racisme, ik ben voor gelijkheid…”. “Ja maar, daar is die demonstratie toch ook voor?”
“Nee, die is tegen racisme. Daar zit een wezenlijk verschil in. Ik leg het je uit.

Alles wat je aandacht geeft groeit. Stop een zaadje in een pot, geef het regelmatig water en af en toe wat mest, zorg ervoor dat het niet te warm staat en niet te koud en het zal ontkiemen en uitgroeien tot een mooie plant. Maar stop je een zaadje in een pot en daarna kijk je er niet meer naar om, gebeurt er niets…er komt geen plant.

Alles wat je aandacht geeft groeit, negatief of positief.Kijk naar de demonstraties tegen racisme. Er komt in Amerika een zwarte man om door politiegeweld, dat is verschrikkelijk!
Dan onstaan er begrijpelijkerwijs demonstraties, die vervolgens leiden tot wereldwijde demonstraties, boosheid, geweld, plunderingen en mensen komen lijnrecht tegen over elkaar te staan. De verschillen en ongelijkheid worden alleen maar groter en er ontstaan twee kampen…zwart en wit. Vervolgens worden beelden gesloopt en beklad en loopt het allemaal gruwelijk uit de hand.

Mensen worden door het slijk gehaald om slechte grappen en het gaat nergens anders meer over. Hoe meer aandacht je schenkt aan racisme, hoe groter en grimmiger het gaat worden”.
“Dus je wilt zeggen dat we maar helemaal niets moeten doen en het maar zo moeten laten?”
“Nee, dat zeg ik niet. Maar in plaats van te demonstreren tegen racisme, demonstreer ik liever voor gelijkheid. Gelijkheid voor alle mensen…zwart, wit, bruin, geel, rood, man vrouw, homo’s, hetero’s, alternatievelingen, gelovigen, eenlingen, zonderlingen….Gelijkheid voor iedereen. Van binnen zijn we allemaal hetzelfde en willen we allemaal hetzelfde, lijnrecht tegen over elkaar gaan staan lost niks op. Naast elkaar gaan staan, luisteren en tot oplossingen komen samen…dat heeft voor mij zin.

Ik zeg geen nee tegen racisme, maar JA tegen gelijkheid. Dat is een wezenlijk verschil.
Een demonstratie tegen iets, heeft meestal geen vruchten afgeworpen…maar het probleem negen van de tien keer alleen groter gemaakt.
Kijk naar de boeren tegen het stikstofbeleid bijvoorbeeld, dat probleem is voor de boeren alleen maar groter geworden en is nog lang niet opgelost.
Maar een demonstratie van leraren voor loonsverhoging leverde wel iets op.

Ik concentreer mij niet op wat ik niet wil, maar juist op wat ik wel wil. Dus…ben ik voor gelijkheid, voor vrijheid, voor vrede, etc. ,daar leef ik mijn leven naar en dat verdient mijn aandacht. Ik zal nooit tegen iets demonstreren, wel vóór iets. Ik geef geen aandacht meer aan negativiteit en laat me niet opruien door boze en negatieve berichten. Mijn aandacht gaat naar positieve dingen, dingen die ik graag wil in dit leven, zodat die juist groeien. En misschien begrijp je niet wat ik bedoel, dat hoeft ook helemaal niet. Maar vergeet niet…dat waar je aandacht aan geeft en je het meest mee bezig bent groeit.

Het negatieve wordt alleen negatiever en maakt boos en angstig, terwijl het positieve je allemaal blijer en wellicht ook gelukkiger maakt. Kies wijs en vooral naar wat het best voelt voor jou!
Ik hoop dat mensen meer naar elkaar gaan kijken en luisteren en de handen ineen slaan om gelijkheid, vrijheid en saamhorigheid te creëren…een betere wereld voor iedereen, ongeacht waar je vandaan komt, wie je bent of waar je in geloofd. Van binnen zijn we allemaal gelijk”

Ik heb dit bericht gekopieerd. Als je dit wilt delen…helemaal goed

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DutchEnglishFrenchGerman
Don`t copy text!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x